Godsaker – kakor glass yoghurt

Efter maten eller som fika till kaffe och te är det gott med Farbror Nikos mandelkakor, koulourakia, croissanter, pain au chocolat, baklava eller profiteroler.

Allt bakas faktiskt på Farbror Nikos. Farbror Nikos försöker att använda mindre socker än andra för att andra smaker, exempelvis kakao, apelsin, kanel, nötter och mandlar ska komma fram.

Profiteroler
Profiteroler - Farbror Nikos restaurang och galleripetits-choux fyllda med crème patisserie och toppad med chocolat crème – samt pistage i toppen som tillval.
Kourabiedes på Farbror Nikos café & galleriMandelkaka eller kourabies
Smörkaka med krossade mandlar i och florsocker på toppen.
Koulourakia
Koulourakia - Farbror Nikos restaurang och galleriKoulourakia är grekiska kakor som serveras framförallt runt påsken. Kakorna är kryddade med vanilj och apelsinskal. Passar bra till kaffe.
Blomma baklava
Farbror Nikos hemgjorda blomformade baklavaGrekisk baklava, rosformade filodegsbakelse med krossade valnötter, mandlar och honungssirap.
Pain au chocolat och smörcroissant
Klassiker på svenska cafébord som alltid passar
Grekisk yoghurt
Grekisk giaourti med honung och valnötter; Också en typisk grekisk efterrätt som du kanske känner igen från semestern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s