Månadens maträtt: Caesarsallad med grillkryddad kycklingfilé

Månadens rätt i februari på Farbror Nikos café & galleri är caesarsallad gjord på grillkryddad kycklingfilé, parmesanost, krutonger, rödlök, ruccola, blandad sallad, persilja och så klart Farbror Nikos speciella yoghurtbaserade dressing.

Caesar sallad med grillkryddad kyckling farbror nikos special dressing

Caesarsallad med grillkryddad kyckling

Legenden bakom rätten

Rätten låter kanske italiensk men skapades ursprungligen i Tijuana, Mexiko på 1920-talet. Enligt legenden ska den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini hittat på receptet på USA:s nationaldag, 4 juli 1924.

Det var en hektisk dag med mycket gäster. Maten höll på att ta slut. Han kom på ett nytt recept utifrån råvarorna han hade kvar. Dessutom slängde han ihop salladen vid bordet framför de hungriga gästerna.

Originalreceptet var innehöll parmesan och ägg men inte kyckling, sardeller, bacon, senap, grädde och majonnäs som idag.

Farbror Nikos egen version

Farbror Nikos version är lite hälsosammare. Istället för t.ex. bacon använder han kyckling, som är relativt magert. Ägg, grädde och majonnäs ersätter han med yoghurtdressing. Om du är ovolaktovegetarian kan du be Farbror Nikos att ersätta kycklingen med exempelvis avocado eller halloumi. Läs mer om våra andra rätter…

Ät på plats, ta med eller beställ hem

Farbror Nikos caesarsallad kan du antingen äta direkt på caféet eller varför inte ta med hem? Den körs även ut av Foodora, Godsmak och Wolt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s